maandag 14 juli 2008

Weekend Durbuy with the Nepali 5 - zondag

Schoon weer vandaag!!! Joepie. Terwijl de rest nog lekker ligt te slapen, geniet ik van het zonneke buiten en begin de preparaties voor het ontbijt. Vermits het onze laatste dag is en we nog mega veel eten hebben, maak ik een reuze-omelet met ajuin (sorry Ben), saucissen, ....
Maar vandaag, 'le petit-déjeuner se prend en terrasse', oui oui! Het smaakt direct beter, zelf de grijze hesp.

Na deze brunch vertrekken we weer naar Durbuy Adventure want vandaag gaan we de Via Ferrata doen. In 't kort, ge betaalt geld om uw leven te gaan riskeren door een beetje te gaan bergbeklimmen met allesbehalve aangepaste schoenen en geen ervaring. Maar fun, zeer zeker. Ik heb geen last van hoogtevrees, maar als ik op de ladder sta die zomaar in de leegte staat de wiebelen met maar en plank om de 50 centimeter en bijna geen houvast, begint de brug toch vanzelf oncontroleerbaar te bibberen, of zijn het mijn benen die zo shaken?

Claudia is meegeweest, het heeft haar bloed, zweet en tranen gekost maar ze is erin geslaagd. De I-survived-Durbuy-Adventure T-shirt heeft ze nog tegoed.

't is ondertussen 4 uur en we kopen vlug onze tickets voor de rafting op de Ourthe. Met 5 op een bootje hebben we dan eindelijk den achterkant van Durbuy-Ville gezien en daar is het ook bij gebleven, we zijn de stad zelf niet in geweest.

Terug richting huisje om te avond-eten (restjesdag), op te ruimen en in te pakken en dan, zurück nach Hause. We zijn begonnen met regen en dus moeten we ook eindigen ermee !

In Leuven aangekomen zijn er geen treinen meer naar Brussel (Annika), Antwerpen (Claudia) en dus ook zeker geen naar Nossegem en dus is Ben zo vriendelijk om ons nog naar huis te vervoeren. Mercie Ben !!!

Geen opmerkingen: