vrijdag 24 oktober 2008

2 Driving days

Gisteren en vandaag waren 2 rij-dagen om in New Orleans te geraken. We sliepen in Montgomery, Alabama.
We hebben in Alabama heel mooie natuur gezien en voor de rest heel veel niks. In Fort Payne stopten we om iets te eten. Dit dorp had ooit, eind jaren 1800 ergens 2 jaar hoogtij kunnen vieren toen de trein er plots even passeerde, daarna verviel het in het niks. We hebben er wel heel lekker en goedkoop gegeten bij Strand Antiques, een diner annex rommelkot, annex antiekwinkel waar de serveuses niet konden geloven dat we een andere taal spraken (can you say something???) en erg geïnteresseerd waren in onze talen en ons land.
Vandaag reden we helemaal tot New Orleans we stopten enkel in Biloxi, Mississippi om even te gaan kijken in het Hard Rock Hotel & Casino. Biloxi, was echt heel raar, een prachtige kustlijn met niets meer, hier en daar nog een huisje, hier en daar nog een trap of een stukje muur, en al de rest, ... weggeblazen door Katrina. Heel erg en heel confronterend.
Nu zijn we net terug in het hotel, we zijn wat gaan wandelen in het French Quarter, op Bourbon Street (niet te doen 's avonds met een kind !!!) en dan gaan eten bij de Checkered Parrot, Po-Boys en Jambalaya.

Lynchburg, Tennessee - Home of the Jack Daniel's Distillery.

Op ongeveer 2 uur rijden van Nashville, ligt Lynchburg, Tennessee. Normaal gezien was dit dorp, het hol van pluto geweest, een echt gat, Nowhere, USA. Maaaaaaaar, in 1866 besloot Jasper 'Jack' Newton Daniel er te beginnen met het distilleren van Tennessee Whiskey (ergens gans in het begin van deze blog staat uitgelegd hoe en wat, dus ik ga dit hier niet meer doen) en dat maakte het dorpje wereldbekend.
De weg ernaar toe is prachtig en we waren er echt van aan het genieten toen we nieuws kregen dat er bij ons thuis ingebroken was. Denise en Victor hadden het opgemerkt en hadden meteen de politie erbij gehaald, waarvoor onze dank. Grote stress natuurlijk want zij wisten niet wat er allemaal weg kon zijn, onze laptop en mijn laptop van het werk lagen er nog allemaal, dus keerden ze terug om te gaan zien of ze nog lagen waar we ze gezet hadden. En, gelukkig, ze lagen er nog, we weten dus niet exact wat er allemaal weg is en alles ligt schijnbaar overhoop, tot in de badkamer toe, het deurtje boven waar wij niet binnen konden (en waar een pooltafel in ligt :-)) hadden ze ook opengeshot. Het belangijkste is wel dat de laptops er nog zijn, 1 omdat het die van het werk is en 2 omdat op de onze al onze fotos staan (eerste werk thuis zal dus het tripliceren van die fotos worden).
Enfin, nadat alles min of meer bedaard was hebben we nog kunnen profiteren van Lynchburg en de geweldige tour op de distillery. In de Bar-B-Que Cabooses Cafe lekker gesmuld van een BBQ pulled pork sandwich en dan verder gereden naar het onooglijk lelijke Tullahoma om ons hotel op te zoeken. We hebben er uiteindelijk nog slecht gegeten bij Applebees, all├ę, vond ik toch.