woensdag 20 mei 2009

Tokyo - 20 mei 2009 - De truuk met het haar


Tokyo - 20 mei 2009

Gisterenavond is het dus Hard Rock Cafe geworden. Het bewijs dat Tokyo niet zo duur is als steeds gezegtd is, we hebben hier vrij goedkoop gegeten en voor dezelfde menu hadden we in Parijs dubbel zoveel betaald.
Terwijl wij nog aan het eten waren en Leilani al gedaan had is zij aan tafel in slaap gevallen. Wij wouden de buurt van Roppongi nog even bekijken maar dat is er dus niet meer van gekomen natuurlijk, en we gaan ook waarschijnlijk niet meer teruggaan, teveel Amerikanen naar mijn goesting. En terwijl Amerikanen heel brave mensen zijn, kunnen ze in Azie serieus het beest uithangen.

Enfin, met een slapende Leilani op mijn schouders vertrokken tot algemene hilariteit en zeker die van Petra want ik had plots lang haar in mijn ogen dat ik dan maar achter mijn oren heb gestoken ;-)
Toen we bijna aan 't hotel aankwamen was Leilani wakker maar bleef alsof doen tot ik haar begon te horen lachen. Ineens was ze weer klaarwakker en wou ze niet meer gaan slapen.

Enfin, vandaag zijn we eerst gaan ontbijten bij Starbucks en dan naar de aaaaargh, 'k weet nimeer welke shrine geweest, 'k zal 't straks komen doorgeven. Heel mooi en heel interessant. Daarna beetje speeltuin voor Leilani en dan even gaan eten i n een noodle barke. Dat is een soort gat in de muur waar dan zo'n 10 stoeltjes en een tafel staan maar heel proper. Je kiest op een automaat wat je wilt, betaalt de automaat en krijgt een bonnetje; dat geef je aan de keuken en ze maken dat voor je, je moet enkel nog kiezen of je soba (namen wij) of Udon noodles wenst. Ik nam curry noodle soep en Petra en Leilani met Tempura Prawn.
Nog wat rondgewandeld in Asakusa en dan zijn we naar Ueno Park vertrokken. Dat is een park met ongeveer een biljoen musea, ne zoo, een baseballveld, vijvers en vanalles en nog wat.
Leilani heeft er wat crushed ice met lemon gegeten/gedronken en we hebben een mega acrobaten show gezien. Dan nog wat rondlopen en even terug naar 't hotel om te verfrissen want het was echt snikheet en laf vandaag. Straks gaan we iets eten in Shibuya. Tataaa, tot straks voor de naam van diene shrine (tetjuu toch he).
Ah voila, de Senso Ji Temple, da hebben we gezien vanmorgen.
Buddha beeld, compleet met Mickey Mouse bavette !!!