zaterdag 19 mei 2007

On the road


Gisteren zijn we dan van Memphis naar Nashville gereden, via de kleine weggetjes, 7 uur onderweg en een beetje overal gestopt, bij Wal Mart, in een stadje met Amish kinderen en dan de Natchez Trail Parkway gevolgd, prachtig en heel goed onderhouden, sommige Golfterreinen mogen hier eens komen kijken.


Nashville is een stuk mooier onderhouden dan Nashville maar gisteren hebben we niets bezocht, nog een uurtje in het zwembad gesparteld en dan iets gaan eten in Opry Mills bij TGIF.


Memphis, Tennessee
Wat te vertellen over Memphis? Eerst vonden we het maar niks, rare stad, uitgestrekt en vervallen (rundown is hier echt het beste woord), maar wel met heel veel potentieel, mooie gebouwen, leuke mensen, ondertussen fascineert ze ons mateloos en hebben we al besloten nog eens terug te komen. Graceland bezocht, leuk en interessant. Op z'n Amerikaans, er is een shuttle enkel om je de straat over te doen steken; was Leilani er niet bij geweest hadden we hier langer rondgekeken. Daarna richting Sun Studios, the birthplace of Rock 'n Roll, waar artiesten als Jerry Lee Lewis, BB King, Roy Orbison en natuurlijk Elvis zijn begonnen. Artiesten als U2 nemen er nog altijd liedjes op. De rondleiding duurde 40 minuten en enkel ikzelf kon mee want kinderen onder de 4 jaar mogen niet mee, Petra en Leilani hebben zich geen minuut verveeld want er was een juke box en Leilani bleef maar voor iedereen dansen. Heel leuke en interessante rondleiding trouwens, en wat meer, de tafel waar wij aan gezeten hadden, bleek DE tafel te zijn op de exact zelfde plek waar Elvis Presley zijn eerste contract had getekend!!!Dan zijn we naar de Big Foot Lodge vertrokken en daar hebben we ons gewaagd aan de SASQUATCH, een hamburger met 2 (twee) kilo puur rundvlees, heel veel frieten, en "all the trimmings", als je hem helemaal opkrijgt, binnen een uur, is hij gratis en krijg je een plaatsje op de wall of fame. Prijs: 19 $. We zijn eraan begonnen met 3 en zijn erin gelukt hem op te krijgen...nog ni bekan! Maar hij ligt wel nog altijd op onze maag.Daarna naar het hotel waar Leilani eindelijk kon zwemmen.

Elvis quote of the day: Look guys, if you're just going to stare at me, I'm going to bed.

Eindelijk internet gevonden.

We hebben nu al een paar keer gevloekt dat we onze laptop niet mee hebben, overal gratis wireless internet maar geen PC waar we op kunnen werken. En... het is hier een QWERTY toetsenbord natuurlijk.
Enfin, we zijn in Tennessee en alles gaat heel goed. Goede vlucht op KLM, Brussel - Amsterdam is natuurlijk opstijgen en al terug landen, 30 minuten vlucht. Op ons gemak naar de gate, goede Northwest vlucht, je kan zelf in economy kiezen welke films je wanneer ziet (Leilani heeft natuurlijk 20 keer Dora bekeken). Weinig of niet geslapen, Leilani een uur of 2.
En dan komt ge, oververmoeid,aan in Memphis Intenational Airport; en zijt ge 2 extra uur kwijt.... We waren ergens in het midden aangekomen in de terminal maar door omstandigheden gingen we toch als ALLERLAATSTE door de passpoort controle. Laatste van onze vlucht en 2 andere die erna zijn bijgekomen. Er waren heel weinig marshalls en dus daar waren we al ongeveer een uur kwijt, met Leilani, staand in de file. Enfin, ge peist dan dat alles voorbij is, want uw baggage die staat natuurlijk al 45 minuten een paar meter verder rond te draaien.
Maar, leuke regel in Memphis, daarna nog eens file om de "goods to declare" door te raken, ook al heb je niets te declareren. Ok, wij erdoor, en dan moet je ineens, als je niet doorvliegt \, toch je baggage op een nieuwe rolband zetten (buggy inclusief, Leilani was tegen dan een halve zombie) en weer eens door een scanner (handbaggage, schoentjes uit, the works,...). En dan de hele luchthaven doorstappen (zo ongeveer Brussel - Mechelen qua afstand (of zo leek het toch)).
En dan met de bus naar Hertz, leuke auto met meer dan genoeg koffer (hopen wij en onze Amex kaart). Naar het hotel met de Tom Tom van papa (de straat stond er niet op, maar om eerlijk te zijn waren ze ze nog aan het aanleggen en lag enkel het hotel erop), inchecken en dodo !