vrijdag 15 augustus 2008

Weekje Alicante - De rest


De rest van de dagen spendeerden we met meer van hetzelfde, plezier, zwembad, strand.


We reden helemaal naar Elche om eens een ander strand te zien, tot bleek dat Elche helemaal niet aan de zee lag. We hebben wel het Palmenpark gezien.


We spendeerden enkele leuke uren aan de Chiringuito van ???.


We deden een dutje op de matrassen bij Carrefour, sloten Stijn op in een hondenhok bij Decathlon.


We zochten cactussen voor Annelies, aten Paella met de collega's van Simonne & Johan op het strand.


En we gingen Kim bezoeken in de prachtige plaats Molina de Segura, waar we ook alle plaatselijk bars en pubs hebben bezocht (niks).


En we reden weer eens mega-lang terug naar België met een stop in de Mercure van Lyon.


Simonne & Johan: Grazzi, Gracias en mercie.

Weekje Alicante - 03 AUG 08

't was nogal laat wanneer we eindelijk wakker werden en konden gaan ontbijten. Dat gingen we doen op de hoek bij Johan, bij een heerlijk bakkertje gerund door 3 franse zussen waar we elke dag gaan ontbijten zijn. Zo'n media catalana (een geroosterd frans brood met olijfolie, gepureerde tomaten en Serrano ham) ging er elke dag vrij gemakkelijk in. De leuke en sympathieke, ietwat bazige service was een extra.
Dan was het eindelijk tijd om te gaan zwemmen aan Johan's zwembad (nog té warm om naar het strand te gaan), middageten en dan richting het strand. Boobwatching :-)


Het water was zalig en de golven hoog genoeg voor een goeie dosis plezier.


's avonds zijn we dan gaan eten in een soort all-you-can-eat-wok-restaurant waar Stijn en ik ons waagde aan mega porties Wasabi en Stijn ook nog eens aan mega-porties alcohol.


Na het eten, reden we naar een Chiringuito (zo'n bar-hut op het strand) waar de alcohol nog wat rijkelijker vloeide, zodoende dat Stijn algauw uitgeteld op het strand lag. Dat duurde niet te lang en nadien was hij weer volledig in form.

Weekje Alicante - 02 AUG 08

Allé, vooruit, weer ne gansen dag rijden. Ongeveer 2 uurtjes voor we in Alicante kwamen moesten Vincent en Stijn plots naar het toilet. We waren net een uurtje eerder gestopt....

Terwijl Patrick en ik zaten te wachten op die 2, zag ik plots dat voor onze auto Erol Delikus liep, ex-collega-Team Leader bij Amex. 't was plezant om hem terug te zien en vooral onverwacht, hij ging ook naar Alicante, toch de buurt, Campello.

Tegen 20 uur 30 waren we dan eindelijk in Alicante en konden we met Johan en Simonne iets gaan eten. Simonne, die door Stijn, bijna constant Sonia werd genoemd, maar enfin.
we gingen iets eten bij een soort Argentijns restaurant, La Chacra Argentina. Heel lekker, maar hadden die mensen meegedaan aan 'Mijn Restaurant" dan had de jury zich nogal kunnen uitleven op de bediening. Sympathiek, net, maar traag, constant iets vergeten,....

Daarna gingen we nog iets drinken in de Buddha-Bar en daar hebben we ook wel weer goed gelachen.

Na enkele uren bijgepraat te hebben, gingen we ook slapen, mijn kamergenoot werd Sven die 's nachts nogal vaak hardop begint te praten: "Vincent, wa zijt ge nu weer aan het doen he?"; maar ja, da ben ik ondertussen wel gewoon.

Weekje Alicante - 01 AUG 08


Op dinsdag 29 juli kreeg ik een boodschapje van Johan dat Patrick, Vincent en Stijn naar Alicante kwamen en waarom ik niet meeging??? Ik had duidelijk iets gemist. Om het hele verhaal wat kort(er) te houden, ongeveer 30 minuten later, had ik beslist mee te gaan. Patrick zou me met de rest komen oppikken op 1 augustus rond 13 uur op het werk.


Vrijdag was het zover, vlug achter een auto naast het werk van mijn lange broek met schoenen omgekleed naar short en flipflop, een laatste kus aan Petra en we waren weg.

1 ding staat vast, met de auto naar Alicante, da's lang, heeeeel lang. Ongeveer 1900 km lang.


Patrick reed als een speer, Vincent als een kapotte speer:-) en ik zo iets daartussen. Stijn, aka Sven, die liet zich rijden. Naast verveling en de lange weg, was er voornamelijk plezier, en zeker in het begin.
Na enkele uren rijden, stopten we tegen middernacht in Montpellier, we gingen nog iets drinken in een veel te luide lounge bar en gingen slapen in de Pullman, vroeger Sofitel Montpellier. 4 sterren en niks te weinig na een ganse middag en avond in de wagen met vrij weinig stops.