maandag 21 mei 2007

Music CityWe zitten dus nog steeds in Music City, maar vanmorgen vertrekken we naar Lynchburg, Tennessee om de Jack Daniels Distillery te bezoeken.Gisteren waren we een hele dag in Nashville centrum, we bezochten er The Hermitage, de "bescheiden" woonst van President Andrew Jackson, 7de president van de Verenigde Staten van Amerika (die toen veel kleiner waren, half de VS was toen nog Mexico). Het was een prachtig, authentiek domein en heel leuk om te bezoeken, vooral omdat het ook een beeld gaf van hoe slaven toen leefden op zo'n plantage. We moesten wel opletten dat we sommige zaken, zoals de trapleuning, niet aanraakten, want die was wel 130 jaar OUD, wij hebben eten in onze frigo dat ouder is dan dat. Leilani bleef maar vragen waar die President nu was en wanneer we nu eindelijk op zijn verjaardagsfeestje was? We moesten alledrie al oefenen voor het liedje "Happy Bithday" :-)


Daarna naar 2nd Avenue en Broadway. Toen we daar aankwamen werd Tom Tom gek want alle straten waar ze ons door stuurde, bleken afgesloten voor het verkeer; en zij maar herberekenen en herberekenen. Bleek dat hier gisteren en eergisteren een gratis stadsfestival aan de gang was, het "Nashville Luis Palau Cityfest", er waren allerlei activiteiten en gratis optredens, onder andere van LeAnn Rimes, maar die was de dag ervoor, wij kwaad dat we die hadden gemist, want onze eerste uitstap als kersvers koppel (2000 lichtjaar geleden) was naar de cinema om Coyote Ugly te zien, en de musiek daarin werd verzorgd door LeAnneke.Enfin, er was volk op de straten en het was gezellig om er rond te lopen, Leilani viel net in slaap toen we aan de Country Music Hall of Fame & Museum aankwamen en ze werd pas wakker toen we eruit kwamen, perfecte timing.Daarna nog even terug naar de optredens gaan kijken en dat was een beetje raar. We hadden in het begin al zo een raar vermoeden dat het om een godsdienstig "Cityfest" ging en dat bleek ook inderdaad zo, de coole Rockchicks voelden zich verplicht tussen elk liedje door God te bedanken en het goede woord te verkondigen, "Praise the Lord" vanhier, "He is our Savior" vandaar,....

Omdat we dan LeAnn hadden gemist, besloten we dan maar om te gaan avondeten in de Coyote Ugly Saloon.En dan, you guessed it, zwemmen.


Ah ja, we moesten ook nog naar de plaatselijke Delhaize, en letterlijk, want Delhaize noemt hier gewoon, de "Food Lion"Elvis auote of the day: Music should be something that makes you gotta move, inside or outside.