zondag 27 mei 2007

Savannah, Georgia
Gisteren hadden we een rustig dagje ingepland.


Op ons gemakske van Charleston naar Savannah. Een uurtje of 2 rijden en we waren er.

Op de grens van South Carolina met Georgia kregen we gratis BBQd hot dogs en popcorn.

Mooi hotel met een geweldig zwembad en dus zijn we daar meteen in gaan zwemmen. Leilani had heel veel plezier en heeft in het water enorm achter haar nieuw vriendinnetje Brianna gecrosst. Daarna naar Michaels waar Petra zich weer eens heeft kunnen uitleven en dan nog even langs de Piggly Wiggly voor drank en wat eten.


Opgepast, want Christophe gaat hier weer eens een boom opzetten: Amerikanen zijn enorm goed in het vinden van oplossingen (lees gadgets) om zichzelf het leven extreem gemakkelijk te maken. Een van de zaken waarbij ze daarbij, volgens mij, iets te ver gaan is bij geneesmiddelen voor kinderen. Medicamenten hebben hier fluo kleurtjes, lekkere smaken en grappige vormpjes. Makkelijker om aan de kinderen ingeslikt te laten krijgen, akkoord, maar volgens mij maakt dat geneesniddelen alleen maar toegankelijker voor hen.

Enfin, gisteren zag ik dan iets waarvan ik dacht, way to go. Ge kent allemaal wel die lippenstiften voor als uw lippen wat droog zijn, probeer zo een chapstick maar eens aan te brengen bij een kind, vettig en slecht. Maar daar hebben ze hier natuurlijk weer een oplossing voor gevonden, chapstick in de vorm en smaak van Dr Pepper, Hershey Chocolate, Jelly Belly Beans,.... Ik heb er dan ook meteen een paar gekocht ;-)


Daarna zijn we naar Historic Savannah gereden en het was daar heel leuk, met standjes en concerten want het is hier natuurlijk Memorial Day Weekend.


Lekker gegeten aan de watrfront en dan was het alweer 10 uur maar Tom Tom werd wat gek gisteren (van de warmte demk ik) en heeft ons een beetje rondgestuurd.