dinsdag 19 mei 2009

Tokyo - 19 juni 2009 - Day 2

Ok, dus 's morgens waren we na een lange en goede nachtrust vroeg genoeg wakker om naar Tsukiji Fish Market te gaan. Het deed mij een beetje denken aan de Medicine Market in Seoul, Stef en mama en papa als u da nog iets zegt. Enfin, zeker de moeite om te zien, sensaties op vlak van alle zintuigen, smaak, zicht, gehoor, reuk en heel interessant om de traditionele kraampjes te zien. Ze verkopen er niet enkel soorten schelpen en vis maar ook groenten, fruit en de rest, waarvan heel wat zaken dat ik nog nooit had gezien.

Daarna weer heel wat rondgewandeld en dan naar de tuinen van het keizerlijk paleis. Heel mooi, rustgevend en indrukwekkend.

Omdat mijn batterij plat was en we nog geen adaptor hadden zijn we dan vandaag maar naar Akihabara geweest. Dit is electric city, alles hebben ze er; Fnac, Mediamarkt, .... hebben samen nog niet wat ze hier hebben in 1 mall.

Nu zitten we even in 't hotel want Leilani wou even rusten, en dan, who knows, Tempura, Pepper Fretter (of zo iet) of Hard Rock Cafe ( 1 van de 3 in Tokyo alleen).

Things to remember:

- Hier is een keten van kraampjes genaamd Manneken en daar verkopen ze Belgian Waffles, het
logo is Manneke Pis.
- Een van de best verkopende artiesten en al met 2 CD's hier in de bakken Born Crain (of zoiets),
den Born van de vlaamse Idool, praktisch niet bekend in Belgie !
- Hoogtechnologische WC's met straaltjes, warme brillen, sjasgeluiden om de plonsen te verstoppen en instant-terwijl-ge-kakt-ontgeurders.
- Rijen en rijen sjikkenbakken in de Akiba mall.
- Sjieke madammen in Kimono die winkelen bij Louis Vuitton.


Tokyo - 19 juni 2009
2de dag in Tokyo, de eerste volledige en ik moet zeggen, een heel leuke stad en heel lieve hulpvaardige mensen. Maar laten we bij het begin beginnen.
Gisteren, enfin eergisteren zijn we vertrokken; eerst naar Mechelen, goed op tijd vertrokken, maar eigenlijk had het niet gemoeten, de trein was geannulleerd want locomotief kapot. enfin, wij naar Antwerpen Centraal om daar de volgende te nemen om 11 uur. Daar aangekomen, veel tijd verspild aan de belachelijke check-in procedure van de KLM en net op tijd aan de gate aangekomen. En dan, dan maakt de nog steeds geweldige KLM boordservice veel goed. De 11 uur leken heel kort ondanks het feit dat we namelijk geslapen hebben (behalve Leilani, oef).
Leilani heeft bij het uitstappen van de dame in Kimono die achter ons zat een heel mooie geluksbreng=sleutelhanger gekregen. Hij maakt wel nogal wat lawaai, 't is een belleke ;-)
Efficiente douaneformaliteiten en dankzij Leilani mochten we overal prioritair door. Met de trein en de metro snel aan het Mercure Ginza aangekomen. Kleine leuke kamers en tussen Louis Vuitton en Chanel.
Na een dutje hebben we wat in de straten gelopen, middag gegeten in Douton een soort wannabe Starbucks, even goed en veel goedkoper.
Daarna wat rondgekeken bij Tokyu Hands, een ongelooflijke winkel over 5 of 6 verdiepen met allemaal gadgets. Everything you do not need and more. Voor de mensen op het werk, ik heb er iets gekocht en ge zult ervan kunnen meegenieten, surprise surprise. Ah oui Amelie (trouve pas l'accent aigu sur ce qwerty de malheur) pour le machin HK pour GSM c'est deja regle.
Daarna was het weer tijd om te gaan eten en dat hebben we in een klein typisch restaurantje gedaan waar we niet exact wisten wat ze hadden, we hebben dus zowa van alles genomen, heel lekker, allen de Gyoza kende ik en de goran dake voor Leilani (witte rijst).