dinsdag 28 oktober 2008

Jackson, Mississippi

Vanmorgen zijn we van ons hotel naar het centrum van Vicksburg gereden. Vicksburg is net hetzelfde als een heel deel van het zuiden. Mooi en prachtig om in rond te rijden, maar leeg, leeg, leeg en raar. Niet onderhouden en weinig te doen. Na de Scenic walk en de Scenic drive, zijn we het Vicksburg National Military Park binnengereden. Omdat hier een belangrijke slag is geweest tijdens de amerikaanse burgeroorlog, hebben ze hier een nationaal park opgezet en ik moet zeggen, het is indrukwekkend. Die mannen hebben het niet makkelijk gehad in deze moeilijke natuur en omgeving. Verder waren er heel wat kanonnen, kerkhoven en monumenten te zien, maar ook een oude geblindeerde gevechtsboot, impressive.
Leilani is weer Junior Ranger van het park geworden en heeft nu dus haar 3de badge gekregen.
Uiteindelijk zijn we naar Jackson gereden om wat op ons gemak te gaan shoppen en pj-pizza-party te houden.

Vicksburg, Mississippi

We hebben gisteren ons programma wat aangepast en zijn een dag vroeger vertrokken uit New Orleans om het wat kalmer aan te doen. We zijn gisteren dus eerst naar Natchez, Mississippi gereden. Duidelijk een dorp dat heel veel rijkdom heeft gekend ten tijde dat de Mississippi nog heel belangrijk was. Nu is het er heel mooi, maar, zoals zoveel hier in het Zuiden, dood.
In Natchez was ook ee mooi plantation house te bezoeken en dat hebben we ook gedaan. Leilani is weer Junior Ranger geworden, nu van Natchez Historical National Park. Ze was heel fier hoor.

Daarna hebben we verder de Natchez Trace Parkway gevolgd. Een prachige oude baan die al sinds de Indianen werd gebruikt om van Natchez naar Memphis te reizen.

' s Avonds hebben we nog wat geshopt in een outlet mall en dan een gek maar leuke etentje in China Buffet, all you can eat voor 8 USD.

Vandaag in het US nieuws:
- Voor de eerste keer in de geschiedenis werd een Baseball World Series onderbroken door de regen. Iedereen lijkt het belachelijk te vinden ondat dit toch professionals moeten zijn. Het MOET vandaag verder gespeeld worden maar het gaat vandaag, nog harder regenen en misschien zelf sneeuwen. LOL
- De verkiezingenm nog maar 7 dagen en het blijkt steeds onduidelijker te worden wie gaat winnen.
- Een acht jarige heeft op een wapen-beurs zichzelf doodgeschoten met een UZI terwijl hij het geweer testte met papa ernaast.
- De financiele crisis. Amerikanen kopen dramatisch minder (en dat zie je ook in de winkels en ;alls, leeg leeg leeg). En 'What credit card companies do to keep you paying through the nose', :-)

Bayou en Oak Alley Plantation

Eindelijk weer eens tijd en een computer om snel wat ervaringen neer te pennen.

2 dagen geleden waren we nog steeds in New Orleans en zijn we 's morgens de Bayou rond NO gaan kijken. We hebben ze gevonden maar het heeft wel even geduurd :-).

Na de middag hebben we de prachtige Oak Alley Plantation bezocht. De dame die ons rondleidde had het goed van buiten geleerd allemaal maar het was wel interessant en heel amerikaans toen ze met veel cinema de deur opendeed en zei: 'ladies en gentlemenm the oaks of Oak Alley Plantation.

Fotos zullen later volgen.