woensdag 14 november 2007

Seoul, South Korea ( en nu zonder gezaag)

OK, sorry voor het vorige bericht, het moest mij even van het hart.

Bon, wat hebben we zoal gedaan:

Dag 1: Een uur of 6 gewandeld, van het hotel naar de wijk Apgujeong, en dat na meer dan 12 uur vlucht, goed he? We hebben er Rodeo Road gezien de sjieke buurt van Seoul (een van de) en vooral lekker gegeten,bij een traditioneel Koreaans Restaurant, TGI Fridays.

Dag 2: Het prachtige keizerlijk paleis Gyeongbokgung en de artisanale wijk Insadong en vooral lekker gegeten bij de Korean Beef Iets, niet dus, ni lekker (oei, ik ging niet meer zagen). Daarna de avonmarkt van Dongdaemum, voor voor alle zinnen; gehoor, reuk en ogen.

Dag 3: Het nog prachtigere paleis van Chyandeokgung en de Secret Garden (woeoeoe), begeleid door een gids dezekeer. De Herbal Medcine Market met alle mogelijke traditionele medicijnen, Ginseng, Wortels en Kevers. Daarna naar de GI wijk Itaewon, moet je naartoe gaan om je dan af te vragen wat je daar in godsnaam doet.

Dag 4: We gingen naar de Korean Folk Village gaan, maar bibike ziek en dus efkes terug gaan liggen. We zijn daarna dan maar naar Lotte World en Funpark dan naar de Yogsan Electronic Market, waar ik geen Ipod heb gekocht. Dan zijn we naar Nandaemum Night Market, heel tof.
Nu hebben we net lekker gegeten bij Mu Lan Fusion Restaurant en ga ik naar Petra bellen en dan Dodo, morgen moeten we van hotel veranderen en proberen we nog eens in de Korean Folk Village te geraken.

Slaapwel !

Seoul, South Korea

Eindelijk de tijd om even iets te posten. We zijn nu al vier dagen in Seoul en Stefan en ik hebben nog geen ruzie gemaakt en al veel gelachen, maar vorral veel gestapt. Beeld u in dat ge van Zaventem naar, pakweg, Anderlecht moet stappen, ewel, dat elken dag zal zowa zijn wat we hier al hebben afgestapt. Stappen en de Seoulse Metro, de 2 constanten van deze reis. Ah nee, er is er nog een, het zoeken naar vreetbaar voedsel; want, ook al zijn de Koreanen dan nog zo fier op hun eten, mij kan het absoluut niet smaken. Ik wist nog wel van vorige keer dat het ni zo goed was maar dat het zo erg was, neen. Vooral het nationale geslecht, euh gerecht, Kimchi, komt mijn oren en dan vooral mijn neus uit, want overal hier riekt het ernaar, in de Metro, aan het ontbijt in de gangen van het hotel, op elken hoek van de straat en zelf in de boeren van Stefan (lol).
Het begon zelf al op de vlucht, gerechten kon je kiezen, wel allemaal Koreaans en allemaal met een zakje Kimchi, Stef heeft ze alle2 opgegeten.

Als je wil weten wat het is, googled het dan maar eens.

Smakelijk !