zondag 19 oktober 2008

Outlet Shopping en Louisville, Kentucky

Vandaag een vrij simpel dagje. Veel geld opgedaan in de mall en daarna naar Louisville doorgereden. Een prachtige stad met geweldig potentieel en prachtige woningen, maar raar doods en verlaten. Echt een oude, vervallen glorie. Er was wel een Hard ROck Cafe maar vooral een TGIF waar ik eindelijk weer eens een Jack Daniels Flat-iron Steak heb kunnen eten.

Het Slugger fabriek waar de beste Baseball Bats worden gemaakt was helaas dicht. Nu nog wat kaarten en valiezen herschikken :-)

Indianapolis, Illinois

Gisteren hebben we Chicago verlaten. 't was een leuke, plezante stad en een verfrissend alternatief voor New York waarmee het toch fel te vergelijken valt. We zijn dan richting Nappanee, Indiana gereden om er wat te gaan rondkijken in Amish Country. Je kent de Amish misschien het beste van de film Witness met Harrison Ford. De mannen kleden zich volledig in een zwart pak met hoed en de vrouwen lopen nog altijd rond in 'little House on the Prairie" kleren, ze mogen verder geen elektrictieit hebben of stromend water,.... En ze rijden nog steeds rond met paard en kar. We leerden dat elke gemeenschap zelf mag kiezen hoever ze daarin gaan. Zo mogen de meesten geen telefoonaansluiting hebben, maar wel een GSM, geen aansluiting op het elektriciteitsnet maar wel een generator.

We hebben er in Nappanee gegeten in een leuk cafe-bar restaurantke en zijn daarna doorgereden naar Indianapolis, een leuke stad maar duidelijk geen woon-stad, er zijn bijna geen flatgebouwen en lijkt dan ook vrij leeg, het is er wel nogal 'posh'.
Dat merkten we ook toen 6 overdressed meisjes en 2 overdressed 21 jarige gasten binnen kwamen. Omdat hun wijntje dat ze veranderd hadden voor een biertje toch aankwam, vonden ze het niet kunnen en wouden ze meteen vertrekken en eerst met de manager spreken over de serveuse die echt heel rude was (vriendelijkheid zelve), enfin, gratis theater bij het eten, plezant.

Sand Dunes State Park

Eergisteren hebben we de wagen genomen richting Indiana Sand Dunes National Park. Het is een uurtje rijden van Chicago, en echt de moeite waard. Als je nog nooit naar Oostende bent geweest. Nee, het was vrij schoon een aan de volledig andere kant van het meer, maar we hebben er gezwoegd om de scenic trail door de duinen te kunnen volgen.In het parkcentrum is Leilani officieel een Junior Ranger geworden van het park. Ze kreeg een pin (die ze al 3 dagen draagt), een certificaat en uiteraard een hoed !! Ze was heel fier en heeft zich in de duinen als een echte flinke Ranger gedragen.

Daarna zijn we naar een mall gereden die niet veel soeps was, koud en alles uit elkaar. Daarna terug naar Chicago.