woensdag 23 mei 2007

Great Smokey Mountains National Park


Wat een afwisseling vandaag, vertrokken in Knoxville om even te stoppen bij de outlet mall in Sevierville, maar een 30 minuutjes gebleven.

Daarna rijden we door Pigeon Forge, van het goeie teveel, het enige interessante is dat je hier Dollywood kan vinden, het pretpark van en over Dolly Parton.

Daarna rijden we door Gatlinburg, heel gezellig maar hier wil ik nooit met mijn pa naartoe ;-); kilometers winkels naast elkaar maar heel gezellig in elkaar gestoken.

Uiteindelijk raken we toch door in het Smokey Mountains National Park, prachtig park, het grootste van de VS, meest bezocht en gratis. Alleen is bijna alles te bezoeken via trails, veel stappen dus en Leilani slaapt, niet zo erg want zelf zo is het echt heel mooi. EN... we hebben een beer gezien, en op foto, het hotel laat niet toe dat we data transfereren en dus hoop ik de fotos er morgen op te kunnen zien, wel impressionant zo een zwarte beer op enkele meters van je te zien.

Met spijt in het hart verlaten we nu Tennessee want de grens met North Carolina, loopt midden door het park. Ach ja en het is hier ook 1 uur later dan gisteren.

Uiteindelijk via nog een Jean Marie-trap, Cherokee Indian Village tot in Greenville, South Carolina (jaja, 3 staten in 1 dag) geraakt.

We zijn net lekker gaan eten bij Joe's Crab Shack.

Veel volk is er niet op de straten, want vandaag is de finale van American Idol, en dat is hier een echte rage; in de malls krijg je gratis American Idol shirts,....

Nog 1 detail: Petra is een Elvis fan geworden en wil nu elk jaar op bedevaart naar Graceland....


Elvis quote of the day: Return to sender

Knoxville, Tennessee


Vandaag rijden we van Manchester naar Knoxville.

Een lange rit maar dat is omdat we via de scenic routes willen rijden, redneck country, all the way.

How do you recognise a redneck?
- If you own a house which can be moved and 10 cars which can't, you might be a redneck.
- If you wear a strapless dress with a bra with straps, you might be a redneck.
- If the most common phrase in your household is:" Wonchou go an' feejd the hounddawg",
you might be a redneck.

Ons hotel in Knoxville ligt net naast een grote openlucht mall, maar daar hebben we niet echt zin in, het indoor zwembad is veel aantrekkelijker.

Wel leuk is dat we gewoon te voet kunnen gaan eten bij Mimi's Cafe. De mensen kijken wel raar dat wij de straat te voet oversteken!

Lynchburg, Tennessee

Home of the best selling whiskey in the world, echte, originele Tennessee Whiskey, Jack Daniel's

De weg tussen Nashville en Lynchburg, is op zich al een geweldige route, rural USA op z'n best. De website van Lynchburg zegt: "Als je hier geraakt, kom je voor Jack Daniel's ofwel ben je verloren gereden", en dat zou wel eens kunnen kloppen.
De Distillery Visit zelf is heel interessant, gratis en duurt ongeveer een uur, onze gids is een extreem dikke, rasechte Tennessean en dus niet altijd duidelijk te verstaan, ook niet voor de Amerikanen in onze groep. Zijn uitleg is wel volledig en grappig. De tour brengt je door het hele proces, van Mais en graan naar het afgewerkte product. Je kan onder andere zien waar en hoe excat het houtskool wordt gemaakt dat van Jack Daniel's een Tennessee Whiskey maakt; Tennessee Whiskey wordt na het rafinneren, langzaam door houtskool gesjeesd en dat, samen met het plaatselijke bronwater, geeft hem zijn unieke smaak en specifieke geur, en die geur,... hmmmm.

Op het einde van de tour krijg je een gratis glas limonade aangeboden want de whiskey mogen ze hier enkel produceren, niet verkopen of drinken, dit is een "dry county".

Pas hebben ze bij Jack Daniel's het recht verworven om hun speciale, collectie-flessen toch te verkopen. Wij konden toen kiezen uit een fles met een tekening van Mr Jack Daniel of een commemoratieve fles van de Belgische medaille die ze ooit op een beurs in Brussel verkregen. En welke hebben we gekocht, denken jullie?
Extra chance, de Master Distiller, himself, was toen toevallig daar en heeft onze fles getekend. Voor ons niet zo speciaal, maar voor sommige van de mannen op de tour was het precies of God was daar net neergestreken.

Speaking of God, het is hier natuurlijk de Bible Belt, en hier kan je inderdaad geen 200 meter doen zonder kerk tegen te komen. Ook op TV en in de media preachen ze er maar op los. Gisteren in een boekje, was er een mevrouw en die geloofde niet dat de dinosaurussen uitgestorven waren voor de bijbel werd geschreven. Vanmorgen op TV legde ne vent uit dat God de aarde in Jerusalem stillekes aan het platmaken is en dat er daarnam binnen enkele jaren een nieuw Jerusalem, helemaal klaar uit de hemel zal neerdalen, Heavenly Prefab als het ware.
Iedereen zal daar berechtigd worden (ex-doden en levenden) door God, Jeezeke en den Duvel en ni een per een hoor, ge zult ni in de file moeten staan volgens die meneer, da zal een groot massa-gerecht zijn.

Enfin, daarna naar Lynchburg zelf om iets te gaan eten, leuk stadje maar volledig in de ban van Jack Daniel's. Lekker en heel goedkoop gegeten wel.

Daarna naar Manchester voor ons hotel, wat een dump (Manchester, het hotel was heel goed, alleen extreem hoge bedden, waar Leilani in de nacht natuurlijk en voor de eerste keer is uitgevallen).

Om te eten zijn we helemaal terug moeten rijden naar Tullahoma, het dorpje net naast Lynchburg!!!! Petra en Leilani supergelukkig want we zijn gaan eten bij Red Lobster en Leilani heeft enorm genoten van haar popcorn shrimp.

Elvis quote of the day: Ambition is a dream zith a V8 engine.