donderdag 15 mei 2008

Singapore Airlines Mega Educational Nepal / Singapore – 07 Mei 2008


Het ontbijtbuffet interesseert ons maar mateloos, Dimi en ik zijn nogal aan de late kant en dus slokken we alles op, dan tanden poetsen en vlug naar beneden. Wij zijn op tijd maar we moeten nog maar weer eens wachten op Pauline uit Luxemburg.
Deze morgen staat een bus-sigthseeing op de planning. We rijden naar de tuinen van Singapore, Ginger Garden en daar bezoeken we de Orchid Garden, interessant maar veel te warm. Daarna rijden we naar Little India, waar we even uitstappen en een batterij en een geheugen kaart kopen voor onze foto-apparaten. Annika smijt bij 7 Eleven, per ongeluk, mijn Slurpee op de grond en alles vliegt op een mevrouw met een witte broek. Die kan er absoluut niet mee lachen, wij daarentegen….
We rijden verder langs het stadhuis, nationale bibliotheek, het Raffles hotel en we stoppen nog eens aan de landingplaats van Sir Stamford Raffles, oprichter van Singapore. Onze laatste stop vanmorgen is bij het URA, het Urban Redevelopment Authority. Hier worden alle plannen gemaakt voor nieuwe gebouwen en hier staat ook een model met alle gebouwen van Singapore op. We zien er de geplande uitbreidingen.
We krijgen nu een middagje vrij en profiteren ervan om te gaan eten bij Burger King en wat te gaan shoppen. Ik koop een iPOD, Claudia een valies, Annika een parfum en Dimi, die absoluut niet ging shoppen vult ineens de nieuwe valies van Claudia.
Om 18 uur 30 worden we verwacht in de lobby voor een bezoek van het hotel en een diner aangeboden door het York hotel. We zijn net op tijd terug van onze shopping spree maar krijgen maar 1 kamer te zien en gaan dan al eten. Dat eten is niet geweldig en terwijl aan onze tafel sommige mensen nog hun hoofdgerecht hebben, zitten anderen al aan de koffie. Tijd tussen de soep en het opkrijgen van het hoofdgerecht: 20 minuten.
We vertrekken met ons 5 weer naar Boat Quay en gaan daar eerst iets drinken bij Clinic. De banken zijn ziekenhuisbedden, de stoelen zijn goudgeverfde rolstelen, en de dranken worden in baxters opgediend.
Daarna vertrekken Claudia en ik terug naar het hotel, het is al 3 uur en we willen beiden wat slapen. Dimi, Ben en Annika, zijn een uurtje later ook daar.

Geen opmerkingen: