donderdag 15 mei 2008

Singapore Airlines Mega Educational Nepal / Singapore – 06 Mei 2008

Weer vroeg op om ons ontbijt te nemen en onze zakken klaar te maken voor het vertrek naar Singapore. Maar eerst staat er nog een heel bijzonder bezoek op het programma.
We krijgen weer een waardig afscheid en krijgen een witte sjaal aangeboden om ons een veilige reis te wensen. Daarna vertrekken we naar Pashupatinath. Pashupatinath ligt aan een heilige rivier (die uiteindelijk in de heilige Ganges stroomt) en hier worden onder andere de doden gecremeerd. Dat gebeurt op een heel specifieke manier en het hele complex errond is praktisch een stad, waar families kunnen verblijven, maar ook oude of zieke mensen, zodat ze zeker daar gecremeerd kunnen worden. Niet-Hindus mogen niet in het eigenlijke heiligdom binnen, maar we zien wel een crematie en je kan ook naar een soort uitkijkpunt gaan. Heel indrukwekkend. T’es lijk eht.
We shoppen nog wat aan de stalletjes in de buurt en worden weer, tot de bus vertrekt, achtervolgd door verkopers.
De luchthaven is effectief om de hoek en we worden weer snel, en goed gecontroleerd (not), op de Silkair vlucht naar Singapore gezet. Onze stewardess is Bubbles Pang.
5 uur later staan we op de luchthaven van Singapore en krijgen we een super-deluxe bus aangewezen en ontmoeten we ook onze gids voor de rest van de week; Laurence is een leuke man die constant smakelijk om zijn eigen grappen moet lachen.
Het York hotel is meer dan OK maar vrij koel en overal ruikt het naar de verf. We nemen een taxi naar Boat Quay waar we eerst nog iets drinken op een boot. Daarna gaat ons ondertussen groepje van 5 (Annika, Claudia, Dimitri, Ben, Christophe) eten bij Hooters. We willen dan nog uitgaan maar blijkt dat alles in Singapore maar vanaf morgen laat open is. Na ons eten sluit Hooters dan ook snel; wel na het scanderen van L-A-S-T-C-A-L-L, Last Call, Last Call.
We lopen nog wat rond en omdat iedereen naar ’t WC moet nemen we een taxi naar het hotel, kostprijs, ondanks de extra taks omdat het na 23 uur is: 50 eurocent per persoon.
Ben verliest in de taxi nog maar eens zijn GSM, die gelukkig snel teruggevonden en teruggebracht word door de chauffeur.
Lights out!

Geen opmerkingen: