dinsdag 19 mei 2009

Tokyo - 19 juni 2009 - Day 2

Ok, dus 's morgens waren we na een lange en goede nachtrust vroeg genoeg wakker om naar Tsukiji Fish Market te gaan. Het deed mij een beetje denken aan de Medicine Market in Seoul, Stef en mama en papa als u da nog iets zegt. Enfin, zeker de moeite om te zien, sensaties op vlak van alle zintuigen, smaak, zicht, gehoor, reuk en heel interessant om de traditionele kraampjes te zien. Ze verkopen er niet enkel soorten schelpen en vis maar ook groenten, fruit en de rest, waarvan heel wat zaken dat ik nog nooit had gezien.

Daarna weer heel wat rondgewandeld en dan naar de tuinen van het keizerlijk paleis. Heel mooi, rustgevend en indrukwekkend.

Omdat mijn batterij plat was en we nog geen adaptor hadden zijn we dan vandaag maar naar Akihabara geweest. Dit is electric city, alles hebben ze er; Fnac, Mediamarkt, .... hebben samen nog niet wat ze hier hebben in 1 mall.

Nu zitten we even in 't hotel want Leilani wou even rusten, en dan, who knows, Tempura, Pepper Fretter (of zo iet) of Hard Rock Cafe ( 1 van de 3 in Tokyo alleen).

Things to remember:

- Hier is een keten van kraampjes genaamd Manneken en daar verkopen ze Belgian Waffles, het
logo is Manneke Pis.
- Een van de best verkopende artiesten en al met 2 CD's hier in de bakken Born Crain (of zoiets),
den Born van de vlaamse Idool, praktisch niet bekend in Belgie !
- Hoogtechnologische WC's met straaltjes, warme brillen, sjasgeluiden om de plonsen te verstoppen en instant-terwijl-ge-kakt-ontgeurders.
- Rijen en rijen sjikkenbakken in de Akiba mall.
- Sjieke madammen in Kimono die winkelen bij Louis Vuitton.


Geen opmerkingen: