vrijdag 24 oktober 2008

Lynchburg, Tennessee - Home of the Jack Daniel's Distillery.

Op ongeveer 2 uur rijden van Nashville, ligt Lynchburg, Tennessee. Normaal gezien was dit dorp, het hol van pluto geweest, een echt gat, Nowhere, USA. Maaaaaaaar, in 1866 besloot Jasper 'Jack' Newton Daniel er te beginnen met het distilleren van Tennessee Whiskey (ergens gans in het begin van deze blog staat uitgelegd hoe en wat, dus ik ga dit hier niet meer doen) en dat maakte het dorpje wereldbekend.
De weg ernaar toe is prachtig en we waren er echt van aan het genieten toen we nieuws kregen dat er bij ons thuis ingebroken was. Denise en Victor hadden het opgemerkt en hadden meteen de politie erbij gehaald, waarvoor onze dank. Grote stress natuurlijk want zij wisten niet wat er allemaal weg kon zijn, onze laptop en mijn laptop van het werk lagen er nog allemaal, dus keerden ze terug om te gaan zien of ze nog lagen waar we ze gezet hadden. En, gelukkig, ze lagen er nog, we weten dus niet exact wat er allemaal weg is en alles ligt schijnbaar overhoop, tot in de badkamer toe, het deurtje boven waar wij niet binnen konden (en waar een pooltafel in ligt :-)) hadden ze ook opengeshot. Het belangijkste is wel dat de laptops er nog zijn, 1 omdat het die van het werk is en 2 omdat op de onze al onze fotos staan (eerste werk thuis zal dus het tripliceren van die fotos worden).
Enfin, nadat alles min of meer bedaard was hebben we nog kunnen profiteren van Lynchburg en de geweldige tour op de distillery. In de Bar-B-Que Cabooses Cafe lekker gesmuld van een BBQ pulled pork sandwich en dan verder gereden naar het onooglijk lelijke Tullahoma om ons hotel op te zoeken. We hebben er uiteindelijk nog slecht gegeten bij Applebees, allé, vond ik toch.

Geen opmerkingen: