woensdag 23 mei 2007

Great Smokey Mountains National Park


Wat een afwisseling vandaag, vertrokken in Knoxville om even te stoppen bij de outlet mall in Sevierville, maar een 30 minuutjes gebleven.

Daarna rijden we door Pigeon Forge, van het goeie teveel, het enige interessante is dat je hier Dollywood kan vinden, het pretpark van en over Dolly Parton.

Daarna rijden we door Gatlinburg, heel gezellig maar hier wil ik nooit met mijn pa naartoe ;-); kilometers winkels naast elkaar maar heel gezellig in elkaar gestoken.

Uiteindelijk raken we toch door in het Smokey Mountains National Park, prachtig park, het grootste van de VS, meest bezocht en gratis. Alleen is bijna alles te bezoeken via trails, veel stappen dus en Leilani slaapt, niet zo erg want zelf zo is het echt heel mooi. EN... we hebben een beer gezien, en op foto, het hotel laat niet toe dat we data transfereren en dus hoop ik de fotos er morgen op te kunnen zien, wel impressionant zo een zwarte beer op enkele meters van je te zien.

Met spijt in het hart verlaten we nu Tennessee want de grens met North Carolina, loopt midden door het park. Ach ja en het is hier ook 1 uur later dan gisteren.

Uiteindelijk via nog een Jean Marie-trap, Cherokee Indian Village tot in Greenville, South Carolina (jaja, 3 staten in 1 dag) geraakt.

We zijn net lekker gaan eten bij Joe's Crab Shack.

Veel volk is er niet op de straten, want vandaag is de finale van American Idol, en dat is hier een echte rage; in de malls krijg je gratis American Idol shirts,....

Nog 1 detail: Petra is een Elvis fan geworden en wil nu elk jaar op bedevaart naar Graceland....


Elvis quote of the day: Return to sender

4 opmerkingen:

Leemans J.M. zei

Magnifieke reis.
Die winkelstraten zult ge vroeg of laat toch moeten doen want ik heb uw artikels gelezen.
Den Duvel mag mij later berechtigen want ik heb hem redelijk genuttigd.
Groetjes aan iedereen.
Papa.

Oma & Opa zei

elaba.
Zo een blog is echt een zegen voor de thuisblijvers. We genieten van de heerlijke reisverslagen die ons weer allemaal doen dromen van USA!
Gisteren naar Durbuy, een schitterende stralende dag hier in onze Ardennen.
xx oma en opa

Oma & Opa zei

wat lees ik, ons Petra fan van Elvis! in voetsporen van haar mama! ik spijbelde zelf op school om tijdens de middagpauze naar Elvisfilms te gaan kijken! Weer een geheimpje prijs gegeven!
mama

Leemans J.M. zei

he wel he wel, geen fototjes meer, geen nieuws meer, wat is dat voor een verslaggever !!!
Groetjes aan Petra en Leilani.

Madame