woensdag 23 mei 2007

Lynchburg, Tennessee

Home of the best selling whiskey in the world, echte, originele Tennessee Whiskey, Jack Daniel's

De weg tussen Nashville en Lynchburg, is op zich al een geweldige route, rural USA op z'n best. De website van Lynchburg zegt: "Als je hier geraakt, kom je voor Jack Daniel's ofwel ben je verloren gereden", en dat zou wel eens kunnen kloppen.
De Distillery Visit zelf is heel interessant, gratis en duurt ongeveer een uur, onze gids is een extreem dikke, rasechte Tennessean en dus niet altijd duidelijk te verstaan, ook niet voor de Amerikanen in onze groep. Zijn uitleg is wel volledig en grappig. De tour brengt je door het hele proces, van Mais en graan naar het afgewerkte product. Je kan onder andere zien waar en hoe excat het houtskool wordt gemaakt dat van Jack Daniel's een Tennessee Whiskey maakt; Tennessee Whiskey wordt na het rafinneren, langzaam door houtskool gesjeesd en dat, samen met het plaatselijke bronwater, geeft hem zijn unieke smaak en specifieke geur, en die geur,... hmmmm.

Op het einde van de tour krijg je een gratis glas limonade aangeboden want de whiskey mogen ze hier enkel produceren, niet verkopen of drinken, dit is een "dry county".

Pas hebben ze bij Jack Daniel's het recht verworven om hun speciale, collectie-flessen toch te verkopen. Wij konden toen kiezen uit een fles met een tekening van Mr Jack Daniel of een commemoratieve fles van de Belgische medaille die ze ooit op een beurs in Brussel verkregen. En welke hebben we gekocht, denken jullie?
Extra chance, de Master Distiller, himself, was toen toevallig daar en heeft onze fles getekend. Voor ons niet zo speciaal, maar voor sommige van de mannen op de tour was het precies of God was daar net neergestreken.

Speaking of God, het is hier natuurlijk de Bible Belt, en hier kan je inderdaad geen 200 meter doen zonder kerk tegen te komen. Ook op TV en in de media preachen ze er maar op los. Gisteren in een boekje, was er een mevrouw en die geloofde niet dat de dinosaurussen uitgestorven waren voor de bijbel werd geschreven. Vanmorgen op TV legde ne vent uit dat God de aarde in Jerusalem stillekes aan het platmaken is en dat er daarnam binnen enkele jaren een nieuw Jerusalem, helemaal klaar uit de hemel zal neerdalen, Heavenly Prefab als het ware.
Iedereen zal daar berechtigd worden (ex-doden en levenden) door God, Jeezeke en den Duvel en ni een per een hoor, ge zult ni in de file moeten staan volgens die meneer, da zal een groot massa-gerecht zijn.

Enfin, daarna naar Lynchburg zelf om iets te gaan eten, leuk stadje maar volledig in de ban van Jack Daniel's. Lekker en heel goedkoop gegeten wel.

Daarna naar Manchester voor ons hotel, wat een dump (Manchester, het hotel was heel goed, alleen extreem hoge bedden, waar Leilani in de nacht natuurlijk en voor de eerste keer is uitgevallen).

Om te eten zijn we helemaal terug moeten rijden naar Tullahoma, het dorpje net naast Lynchburg!!!! Petra en Leilani supergelukkig want we zijn gaan eten bij Red Lobster en Leilani heeft enorm genoten van haar popcorn shrimp.

Elvis quote of the day: Ambition is a dream zith a V8 engine.

1 opmerking:

Oma & Opa zei

Wat lezen we daar, ons Leilani uit bed gevallen, maar meiske toch. Hopelijk zonder pijn en direkt terug dodo!
Wat zijn die Amerikanen toch in de ban van het geloof (bijgeloof) en dan de whiskystad waar geen whisky mag gedronken worden, België zou te klein zijn moesten we zo een wet invoeren, Leuven zonder bier!
Alé, vandaar door de Smokey mountains en misschien komen jullie wel een beer tegen en dan eindelijk.. de beach... dan wordt het pas leuk voor ons mieke!
Geniet ervan en wees voorzichtig!
xx