dinsdag 28 oktober 2008

Vicksburg, Mississippi

We hebben gisteren ons programma wat aangepast en zijn een dag vroeger vertrokken uit New Orleans om het wat kalmer aan te doen. We zijn gisteren dus eerst naar Natchez, Mississippi gereden. Duidelijk een dorp dat heel veel rijkdom heeft gekend ten tijde dat de Mississippi nog heel belangrijk was. Nu is het er heel mooi, maar, zoals zoveel hier in het Zuiden, dood.
In Natchez was ook ee mooi plantation house te bezoeken en dat hebben we ook gedaan. Leilani is weer Junior Ranger geworden, nu van Natchez Historical National Park. Ze was heel fier hoor.

Daarna hebben we verder de Natchez Trace Parkway gevolgd. Een prachige oude baan die al sinds de Indianen werd gebruikt om van Natchez naar Memphis te reizen.

' s Avonds hebben we nog wat geshopt in een outlet mall en dan een gek maar leuke etentje in China Buffet, all you can eat voor 8 USD.

Vandaag in het US nieuws:
- Voor de eerste keer in de geschiedenis werd een Baseball World Series onderbroken door de regen. Iedereen lijkt het belachelijk te vinden ondat dit toch professionals moeten zijn. Het MOET vandaag verder gespeeld worden maar het gaat vandaag, nog harder regenen en misschien zelf sneeuwen. LOL
- De verkiezingenm nog maar 7 dagen en het blijkt steeds onduidelijker te worden wie gaat winnen.
- Een acht jarige heeft op een wapen-beurs zichzelf doodgeschoten met een UZI terwijl hij het geweer testte met papa ernaast.
- De financiele crisis. Amerikanen kopen dramatisch minder (en dat zie je ook in de winkels en ;alls, leeg leeg leeg). En 'What credit card companies do to keep you paying through the nose', :-)

Geen opmerkingen: