zondag 19 oktober 2008

Indianapolis, Illinois

Gisteren hebben we Chicago verlaten. 't was een leuke, plezante stad en een verfrissend alternatief voor New York waarmee het toch fel te vergelijken valt. We zijn dan richting Nappanee, Indiana gereden om er wat te gaan rondkijken in Amish Country. Je kent de Amish misschien het beste van de film Witness met Harrison Ford. De mannen kleden zich volledig in een zwart pak met hoed en de vrouwen lopen nog altijd rond in 'little House on the Prairie" kleren, ze mogen verder geen elektrictieit hebben of stromend water,.... En ze rijden nog steeds rond met paard en kar. We leerden dat elke gemeenschap zelf mag kiezen hoever ze daarin gaan. Zo mogen de meesten geen telefoonaansluiting hebben, maar wel een GSM, geen aansluiting op het elektriciteitsnet maar wel een generator.

We hebben er in Nappanee gegeten in een leuk cafe-bar restaurantke en zijn daarna doorgereden naar Indianapolis, een leuke stad maar duidelijk geen woon-stad, er zijn bijna geen flatgebouwen en lijkt dan ook vrij leeg, het is er wel nogal 'posh'.
Dat merkten we ook toen 6 overdressed meisjes en 2 overdressed 21 jarige gasten binnen kwamen. Omdat hun wijntje dat ze veranderd hadden voor een biertje toch aankwam, vonden ze het niet kunnen en wouden ze meteen vertrekken en eerst met de manager spreken over de serveuse die echt heel rude was (vriendelijkheid zelve), enfin, gratis theater bij het eten, plezant.

Geen opmerkingen: